Vindmøller

Power to X og energi øer 2023

Aktuel naturvidenskab direkte fra forsker til elev

Med 'Science fra Sorø' får eleverne mulighed for at møde forskere der fortæller om ny og aktuel forskning. Det foregår som en online streaming direkte hjemme i klasselokalet - nemt og ligetil.
 
Her på siden, vil der løbende komme tilbud på disse, og ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, får du besked direkte på mail eller du kan kontakte os, hvis du vil vide mere.
astra girl


Kort intro til Livestreamning om Power2X og energiøer

Velkommen til live-streaming om Power2X og energiøer

Link til live-streaming kommer her.. 

Fredag den 10. marts kl 10.00 - 11.30 inviterer vi dig og dine elever til live streaming om fremtidens grønne energiforsyning. Vi har to danske eksperter i studiet som præsenterer både udfordringerne i nutidens energisystem og de mulige løsninger.

Hvordan skal Danmark skaffe grøn energi til husstande, biler, tog, fly m.m. i fremtiden? Hvilke emner arbejder danskere forskere med, som kan afhjælpe energikrisen og understøtte omstillingen til grøn energi? I lyset af klimaforandringerne bør vores energiproduktion omlægges, så vi går fra at udlede CO2 til at ikke blot at være CO2 neutrale men til at trække den udledte CO2 ud af atmosfæren igen. Det er en enorm udfordring, der kræver nye løsninger - der vil påvirke os alle! 

Vær med når vores to eksperter præsenterer både udfordringerne i nutidens energisystem og de mulige løsninger, f.eks. Power2X hvor strøm fra vedvarende energi kan konverteres til brint, der kan bruges til at producere strøm, når vinden ikke blæser, eller til fremstilling af grønne brændsler til brug i biler, tog, skibe og fly. For at kunne udnytte brinten i hele Danmark planlægges man nu at erstatte det nuværende naturgasnet med et brint-netværk, der kan udgøre rygraden i den danske energiforsyning. Danmark råder over et af verdens bedste havområder til vindenergi ogi skal selvfølgelig også høre om de planlagte energiøer i Nordsøen og Østersøen, der på sigt kan komme til at forsyne hele Europas med strøm og brint. 

Hvordan kommer de grønne løsninger til at påvirke vores hverdag - og er det nok for at komme i målet med at blive CO2 neutrale? Lyt med og stil spørgsmål til vores to eksperter når vi sender direkte fra Sorø d. 10. marts.

Læs mere om program, målgruppe og tilmelding herunder.

De to eksperter i vores panel er:

Iva Ridjan Skov
Aalborg universitet, lektor i energiplanlægning, Power2X og grønne brændstoffer.

Rasmus Zink Sørensen
Ingeniør, specialkonsulent i Energistyrelsen med ansvar for de planlagte energiøer i Nordsøen og Østersøen.

astra girl

Program

Kl. 10.00 Velkomst ved Henning Haack

Kl. 10.05 Oplæg fra Iva Ridjan Skov om Den danske energiudfordring og Power2X

Kl. 10.25 Oplæg fra Rasmus Zink Sørensen om de planlagte danske energiøer

Kl. 10.45 Pause

Kl. 11.00 Debat og spørgsmål til eksperterne

Kl. 11.25 Afrunding

Kl. 11.30 Tak for denne gang

Praktisk info

Dato og sted
Den. 10. marts. kl 10.00 - 11.30 - livestreamet via vimeo. I modtager link til livestreaming og mere info efter deadline for tilmelding.

Målgruppe
Interesserede gymnasieelever og deres undervisere

Tilmelding
Du kan som lærer tilmelde enkelte elever, et hold eller hele klasser. Udfyld formularen længere nede på siden. Deadline for tilmelding er den 6. marts 2023. Efter deadline for tilmelding får du tilsendt mere info bl.a. link til side med livestream og mulighed for at skrive spørgsmål under livestreamingen

Pris
Gratis.
Støttet af Novo Nordisk Fonden og Den A.P. Møllerske Støttefond.

For mere information
Kontakt projektleder Henning Haack, HHA@astra.dk

astra girl

Tilmelding

Der er lukket for tilmelding - deadline for tilmelding var den 6. marts 2023.

Efter deadline for tilmelding får du tilsendt mere info bl.a. link til side med livestream og mulighed for at skrive spørgsmål under livestreamingen

 
 
 
astra girl

Støttet af

 
 
 

Støttet af

Henning Haack

Henning Haack

Projektleder

Henning er ansvarlig for Astras indsatser inden for geofysik. Han underviser på en række camps for unge science-talenter.
Aktuelt

Nyheder og featured content

Science Talenter har udviklet undervisningsmateriale om normalfordelingen til brug i matematikundervisningen i udskolingen. Der er tale om 10 pdf- filer, der kan bruges enkeltvis eller i rækkefølge som et længerevarende forløb.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, som inspirerer! Du får idéer og ny viden til, hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content