Gå til hovedindhold

Science Talent Forsker

Science Talent Forsker - et camp-forløb for dig der går i 3. STX/HTX og som ønsker at arbejde med forskning og udvikle dine projektfaglige kompetencer


På Science Talent Forsker udvikler du dine projektfaglige kompetencer, udvider dit kendskab til emner og metoder inden for forskning på forskellige universiteter. Forløbet indeholder 3 camps, hvoraf camp 2 foregår online. Forløbet afsluttes allerede i januar 2022. 

I løbet af de tre camps skal vi bl.a. arbejde med ideudvikling, forskellige formidlingskompetencer, videnskabelige artikler, forsøgsplanlægning og problemafgrænsning og -formulering ud fra konkrete forsøg. 

På første camp lægger vi grundlaget for mange af de senere workshops på camp 2 og 3, med en eksperimentel øvelse. I bliver inddelt i to faggrupper (kemi/biotek eller fys/mat) og skal arbejde med aktuelt fagligt emne koblet, hvorefter i skal i laboratoriet. I skal arbejde med forsøgsdesign, databehandling og formidling af resultater via en poster-session. 

Gennem alle tre camps tager vi på universitetsbesøg (bla SDU) og får besøg af mange forskellige forskere, hvor fokus ikke kun ligger på faglige frontforskning, men mindst lige så meget på diversiteten i forskning - forskningsmetoder, projektbeskrivelser, forsøgsplanlægning, mm. Vi får oplæg fra og har dialog med både studerende og yngre forskere, som også snakker om hvordan det er at forske som ung.

Så interesserer du dig for naturvidenskabelig forskning, og ønsker du at skærpe dine projektfaglige kompetencer, så er Science Talent Forsker noget for dig.

Målgruppe

Forløbet er målrettet naturvidenskabelige talenter der i skoleåret 2021/22 går i 3.g (STX/HTX).

Talenterne skal have interesse i at udvikle deres evner inden for forskning og projektplanlægning. 

Det er typisk talenter som er nysgerrige, som gerne vil vide mere om det at forske, som synes at det er fedt at udvide horisonten og udvikle deres projektfaglige kompetencer…


Dato og sted

Camp 1: 11.-13. oktober 2021

Camp 2: 10.-12. november 2021 - Online

Camp 3: 4.-6. januar 2022

Sted
Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2.000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 2 camps og det online event. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Mere information

Kontakt Maya Høffding Nissen på mhn@astra.dk for yderligere info.

Tilmelding til årgang 2021/22

Link til tilmeldingsside herunder.

NY Deadline den 20. september 2021.  

Geografisk område

Landsdækkende