Gå til hovedindhold

Science Talent Forsker

Science Talent Forsker - et camp-forløb for dig der går i 3. STX/HTX og som ønsker at arbejde med forskning og udvikle dine projektfaglige kompetencer


På Science Talent Forsker udvikler du dine projektfaglige kompetencer, udvider dit kendskab til emner og metoder inden for forskning på forskellige universiteter. Forløbet indeholder 2 camps i sorø, samt en online workshop i mellem de to camps. Forløbet afsluttes allerede i november 2023. 

På forløbet skal vi bl.a. arbejde med ideudvikling, forskellige formidlingskompetencer, videnskabelige artikler, forsøgsplanlægning og problemafgrænsning og -formulering ud fra konkrete forsøg. 

På første camp lægger vi vi ud med en eksperimentelle øvelser. I bliver inddelt i to faggrupper (kemi/biotek eller fys/mat) og skal arbejde med aktuelt fagligt emne koblet, hvorefter i skal i laboratoriet. I skal arbejde med forsøgsdesign, databehandling og formidling af resultater via en poster-session. 

Vi tager på universitetsbesøg (bla SDU) og får besøg af mange forskellige forskere, hvor fokus ikke kun ligger på faglige frontforskning, men mindst lige så meget på diversiteten i forskning - forskningsmetoder, projektbeskrivelser, forsøgsplanlægning, mm. Vi får oplæg fra og har dialog med både studerende og yngre forskere, som også snakker om hvordan det er at forske som ung.

Så interesserer du dig for naturvidenskabelig forskning, og ønsker du at skærpe dine projektfaglige kompetencer, så er Science Talent Forsker noget for dig.

Målgruppe

Forløbet er målrettet naturvidenskabelige talenter der i skoleåret 2022/23 går i 3.g (STX/HTX).

Talenterne skal have interesse i at udvikle deres evner inden for forskning og projektplanlægning. 

Det er typisk talenter som er nysgerrige, som gerne vil vide mere om det at forske, som synes at det er fedt at udvide horisonten og udvikle deres projektfaglige kompetencer.


Dato og sted

Camp 1: 24. - 26. aug. 2022
Camp 2: ONLINE, inkl Science konference, 10. - 11. nov. 2022
Camp 3: 28. - 30. nov. 2022

Sted
Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2.000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 2 camps og det online event. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 5.000 kr. pr. talent for forløbet.

Mere information

Kontakt Maya Høffding Nissen på mhn@astra.dk for yderligere info.

Tilmelding til årgang 2022/23

Link til tilmeldingside er herunder. Deadline for tilmelding er den 10. maj 2022

Geografisk område

Landsdækkende