Gå til hovedindhold

Science Talent Rumteknologi

1-årigt forløb med tre camps til elever i 2. STX/HTX med interesse for rummet og teknologi
 

Science Talent Rumteknologi er et forløb på tre camps med fokus på rumfart og den teknologi, der gør rumforskningen mulig. Grundtanken er, at man som deltager i forløbet ikke blot skal lære om rumforskning i solsystemet og især udforskningen af Mars, men også om alle de aspekter af en rummission, man skal tage højde for, for at missionen kan blive en succes: Raketter og satellitter, baneberegning, elektronik og programmering, radiokommunikation og antenner.

Forløbet består af tre camps, fordelt hen over skoleåret. Hver camp varer tre dage (to overnatninger) og inkluderer et universitetsbesøg på DTU Space.

Fagligt indhold


Camp 1
På den første camp skal I introduceres til raketter, rumrejser, baneberegninger, solsystemets opbygning og historie, og selvfølgelig Mars. I skal selv regne på en rejse til Mars, og I skal bygge og opsende jeres egne modelraketter. Vi skal høre foredrag fra folk, der arbejder med rumfart og rumforskning til daglig, og lære om grundlæggende elektronik og programmering med Arduino.

Camp 2
På camp 2 skal vi arbejde med datatransmission, radiokommunikation og antenner. I skal selv transmittere data over kortere afstande, og vi skal modtage et vejrbillede direkte fra satellit. På dag 2 skal vi på besøg hos DTU Space for at se, hvordan de arbejder professionelt med rumforskning og rumteknologi. Til sidst skal I vælge jer ind på de teams, I skal arbejde i på camp 3.

Camp 3
På den tredje og sidste camp skal I selv bygge og opsende en lille satellit. Det lyder som et stort arbejde, og det er det også. Derfor inddeles I i forskellige hold, som hver især yder et afgørende bidrag til missionen: Hardware, software, integration og test, dataopsamling og ground support equipment. Planen er at eksekvere missionen på dag 2, enten i form af en raket- eller ballonopsendelse. Til sidst skal I fremlægge jeres arbejde for hinanden.

 

Målgruppen

Målgruppen er 2. g’er på en gymnasial uddannelse (STX/HTX) med interesse for teknologi og/eller rummet. Der er et begrænset antal pladser.

Datoer

Datoer for skoleåret 2020/21 kommer snart..

Forløbet afholdes hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø.

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Mere information

Kontakt Steen Eiler Jørgensen på sej@astra.dk for yderligere info.
 

Tilmelding til årgang 2020/21

På grund af corona-situationen kan vi være nødt til at justere på omfanget og indhold af forløbet, hvorfor vi afventer nye retningslinjer før vi melder de endelige datoer og indhold ud. Derfor er det endnu ikke muligt at tilmelde elever til forløbet. 

Tilmeldingen åbner primo august 2020 og med deadline den 21. august 2020.  

 

 

Geografisk område

Landsdækkende