Gå til hovedindhold

Science Talent Rumteknologi

Space rum galakse rummet stjerner astrologi

1-årigt forløb med tre camps til gymnasieelever i 2. STX/HTX med interesse for rummet og teknologi. 

Drømmer du om at bygge rumsonder, der skal udforske vores solsystem eller måske dyb-havet – eller om at bruge rumteknologi til at udforske og overvåge vores egen klode? Vil du møde forskere og ingeniører, der arbejder med teknologi, der autonomt kan udforske fjerne kloder og egne under barske betingelser? Synes du, det kunne være spændende at arbejde sammen med andre unge og i et samlet forløb, hvor I selv beslutter, hvad I vil måle og hvordan, bygger en sonde der kan fortage målingerne, sender sonden derhen, hvor den skal måle, og efterfølgende analyserer de data, I har indsamlet?

Afhængigt af, hvad I beslutter jer for at måle, vil vi bestræbe os på at hjælpe jer til at lave instrumentpakker, som f.eks. kan:

  • sendes op med en raket eller ballon 
  • sendes ned under vandet for at udforske miljøet under vandoverfladen 
  • køre autonomt og udforske jordoverfladen.

Lyder det spændende - så er vores nye rumteknologi-forløb sikkert noget for dig.

Forløbet for skoleåret 2017/18 er beskrevet herunder - bemærk ændringer kan forekommer i forhold til skoleåret 2018/19

Forløbet består af tre camps af hver tre dages varighed. Det faglige indhold består af udfordrende teknologi og naturvidenskab.

Camp 1
På den første camp skal vi møde nogle af de danskere, der har været med til at bygge og sende sonder ud i rummet. I skal lære, hvordan man sammensætter en sonde, der kan måle de ting, I gerne vil måle, på det tidspunkt I vil have den til det, og hvordan I får adgang til de data, der er indsamlet. På første camp skal I også vælge, hvad det er I vil måle, og I skal lave en plan for, hvordan det skal gøres.

Camp 2
På den anden camp skal sonden bygges, og der skal foretages en række test af den, så I er sikre på, at den fungerer, som det var tiltænkt.

Camp 3
Den sidste camp indledes med at sende jeres sonde derhen, hvor den skal måle - hvad enten det er op i atmosfæren eller ned under vandoverfladen. Derefter skal I indsamle og fortolke data, og I skal præsentere jeres resultater for de andre hold. Der vil både blive lagt vægt på jeres præsentation af jeres tekniske erfaringer, og hvad I har fået ud af jeres analyse af de indsamlede data.

Bemærk - der er ikke et lærerkursus tilknyttet forløbet.

Målgruppen

Målgruppen er 2. g’er på en gymnasial uddannelse (STX/HTX) med interesse for teknologi og/eller rummet. Der er et begrænset antal pladser.

Datoer for årgang 2018/19 


Camp 1: 27.-29. august 2018
Camp 2: 14.-16. januar 2019
Camp 3: 11.-13. marts 2019

Forløbet afholdes hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø.

Pris

5.000 kr. ekskl. moms pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og diverse materialer på de tre camps. Medlemmer af Science Talenters gymnasienetværk opnår 20% rabat (dvs. at prisen bliver 4.000 kr ekskl. moms). Beløbet er momsfritaget.

Tilmelding til årgang 2018/19

Der er lukket for tilmelding, kontakt Dorthe Skødt for yderligere information (dcs@astra.dk)