Gå til hovedindhold

Science Talent Rumteknologi

1-årigt forløb med tre camps til elever i 2. STX/HTX med interesse for rummet og teknologi. Bemærk - nyt indhold!
 

Science Talent Rumteknologi er et forløb på tre camps med fokus på rumfart og den teknologi, der gør rumforskningen mulig. Grundtanken er, at man som deltager i forløbet ikke blot skal lære om rumforskning i solsystemet og især udforskningen af Mars, men også om alle de aspekter af en rummission, man skal tage højde for, for at missionen kan blive en succes: Raketter og satellitter, baneberegning, elektronik og programmering, radiokommunikation og antenner.

Forløbet består af tre camps, fordelt hen over skoleåret. Hver camp varer tre dage (to overnatninger) og inkluderer et universitetsbesøg på DTU Space.

Fagligt indhold


Camp 1
På den første camp skal I introduceres til raketter, rumrejser, baneberegninger, solsystemets opbygning og historie, og selvfølgelig Mars. I skal selv regne på en rejse til Mars, og I skal bygge og opsende jeres egne modelraketter. Vi skal høre foredrag fra folk, der arbejder med rumfart og rumforskning til daglig, og lære om grundlæggende elektronik og programmering med Arduino.

Camp 2
På camp 2 skal vi arbejde med datatransmission, radiokommunikation og antenner. I skal selv transmittere data over kortere afstande, og vi skal modtage et vejrbillede direkte fra satellit. På dag 2 skal vi på besøg hos DTU Space for at se, hvordan de arbejder professionelt med rumforskning og rumteknologi. Til sidst skal I vælge jer ind på de teams, I skal arbejde i på camp 3.

Camp 3
På den tredje og sidste camp skal I selv bygge og opsende en lille satellit. Det lyder som et stort arbejde, og det er det også. Derfor inddeles I i forskellige hold, som hver især yder et afgørende bidrag til missionen: Hardware, software, integration og test, dataopsamling og ground support equipment. Planen er at eksekvere missionen på dag 2, enten i form af en raket- eller ballonopsendelse. Til sidst skal I fremlægge jeres arbejde for hinanden.

 

Målgruppen

Målgruppen er 2. g’er på en gymnasial uddannelse (STX/HTX) med interesse for teknologi og/eller rummet. Der er et begrænset antal pladser.

Datoer
   

 Hold AHold B
Camp 111. - 13. september 201911. - 13. november 2019
Camp 229. - 31. januar 2020  8. - 10. januar 2020
Camp 320. - 22. april15. - 17. april 2020

Forløbet afholdes hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø.

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Mere information

Kontakt Steen Eiler Jørgensen på sej@astra.dk for yderligere info.

Tilmelding til årgang 2019/20

Vi vil gerne sikre at så mange af vores medlemmer som muligt får plads på forløbet. Vi kan derfor ikke garantere plads til alle hvis I tilmelder mange talenter fra samme gymnasium. Efter deadline på tilmelding får I besked om optagelse på forløbet.

For tilmelding klik på begivenheden herunder. Deadline 1. maj 2019.

Geografisk område

Landsdækkende