Gå til hovedindhold

Science Talent Kemi

Synes du at kemi er fascinerende og er du vild med at eksperimentere i laboratoriet? Så er Science Talent Kemi noget for dig!


Science Talent Kemi er et forløb hos Science Talenter med fokus på kemi og kemiske metoder. Forløbet indeholder tre camps, af hver 3 dage, hen over 2. g.

I løbet af de tre camps vil I blive præsenteret for både spændende teori, masser af eksperimentelle øvelser i laboratoriet, sjove formidlingsopgaver og virksomheds/universitetsbesøg.  

Når du er på camp hos Science Talenter, får du styrket både dine faglige og studiemæssige kompetencer. Men du får med garanti også mulighed for at opdyrke et fedt netværk med andre unge, som synes science er sjovt!

I løbet af campen kan du køre på segway, prøve vores VR-grej eller escape room. Du overnatter på vores Talenthotel, som ligger lige ved siden af Videncentret. Læs mere om hotellet, mad og mellemmåltider mm. under praktiske oplysninger
 

Fagligt indhold


Det gennemgående emne vil være naturstoffer og fokus vil være på eksperimentelle øvelser i laboratoriet.

I skal arbejde med god laboratoriepraksis og fordybe jer i ekstraktionsmetodeer, organisk syntese, forskellige analysemetoder herunder chromatografi og spektroskopi - NMR, MS og IR.

På én af de tre camps skal I på universitetsbesøg 


Målgruppe

Talenter med interesse for kemi og kemiske metoder, der i skoleåret 2020/21 går i 2.g (STX HTX) og som har kemi mindst på B niveau. 

Dato og sted

Datoer for skoleåret 2020/21

Hold A
Camp 1: 2. - 4. september 2020
Camp 2: 4. - 6. november 2020
Camp 3: 10. - 12. februar 2021

Hold B (evt.)
Camp 1: 30. september - 1. oktober 2020
Camp 2: 13. - 15. januar 2021
Camp 3: 24. - 26. marts 2021

De tre camps finder sted hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.
 

Tilmelding til årgang 2020/21

På grund af corona-situationen kan vi være nødt til at justere på omfanget og indhold af forløbet, hvorfor vi afventer nye retningslinjer før vi melder de endelige datoer og indhold ud. Derfor er det endnu ikke muligt at tilmelde elever til forløbet. 

Tilmeldingen åbner primo august 2020 og med deadline den 21. august 2020.  

 

Geografisk område

Landsdækkende