Gå til hovedindhold

Science Talent Kemi

Synes du at kemi er fascinerende og er du vild med at eksperimentere i laboratoriet? Så er Science Talent Kemi noget for dig!


Science Talent Kemi er et forløb hos Science Talenter med fokus på kemi og kemiske metoder. Forløbet indeholder 3 camps.

I løbet af de tre camps vil I blive præsenteret for både spændende teori, masser af eksperimentelle øvelser i laboratoriet, sjove formidlingsopgaver og besøg fra virksomheder og/eller forskere fra universiteter.  

Når du er på camp hos Science Talenter, får du styrket både dine faglige og studiemæssige kompetencer. Men du får med garanti også mulighed for at opdyrke et fedt netværk med andre unge, som synes science er sjovt!

I løbet af campen kan du køre på segway, prøve vores VR-grej eller escape room. Du overnatter på vores Talenthotel, som ligger lige ved siden af Videncentret. Læs mere om hotellet, mad og mellemmåltider mm. under praktiske oplysninger
 

Fagligt indhold


Det gennemgående emne for forløbet vil være naturstofkemi, og fokus vil altså være på eksperimentelle arbejde i laboratoriet. I skal isolere stoffer fra plantemateriale, på baggrund af deres fysiske og kemiske egenskaber, analysere dem og gennem organiske synteser, modificere dem, så de får nye egenskaber.

I kommer til at arbejde med god laboratoriepraksis, fordybe jer i teorien bag ekstraktionsmetoder, organisk syntese og så vil I blive introduceret til forskellige analysemetoder som TLC, GC og IR-spektroskopi.

Målgruppe

Talenter med interesse for kemi og kemiske metoder, der i skoleåret 2021/22 går i 2.g (STX HTX) og som har kemi mindst på B niveau. 

Dato

De tre camps ligger i skoleåret 2021/22 i perioden fra september til april.

Camp 1: 20. - 22. september 2021
Camp 2: 13. - 15. december 2021
Camp 3: 25. - 27. april 2022

Sted

Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2.000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps og det online event. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Beløbet er momsfritaget.

Tilmelding til årgang 2021/22

Link til tilmeldingsside herunder. Deadline den 15. juni 2021.  

 

Geografisk område

Landsdækkende