Gå til hovedindhold

Science Talent Kemi

Synes du at kemi er fascinerende og er du vild med at eksperimentere i laboratoriet? Så er Science Talent Kemi noget for dig!


Science Talent Kemi er et forløb hos Science Talenter med fokus på kemi og kemiske metoder. Forløbet indeholder tre camps, af hver 3 dage, hen over 2. g.

I løbet af de tre camps vil I blive præsenteret for både spændende teori, masser af eksperimentelle øvelser i laboratoriet, sjove formidlingsopgaver og virksomheds/universitetsbesøg.  

Når du er på camp hos Science Talenter, får du styrket både dine faglige og studiemæssige kompetencer. Men du får med garanti også mulighed for at opdyrke et fedt netværk med andre unge, som synes science er sjovt!

I løbet af campen kan du køre på segway, prøve vores VR-grej eller escape room. Du overnatter på vores Talenthotel, som ligger lige ved siden af Videncentret. Læs mere om hotellet, mad og mellemmåltider mm. under praktiske oplysninger
 

Fagligt indhold


Det gennemgående emne vil være naturstoffer og fokus vil være på eksperimentelle øvelser i laboratoriet.

I skal arbejde med god laboratoriepraksis og fordybe jer i ekstraktionsmetodeer, organisk syntese, forskellige analysemetoder herunder chromatografi og spektroskopi - NMR, MS og IR.

På én af de tre camps skal I på universitetsbesøg 


Målgruppe

Talenter med interesse for kemi og kemiske metoder, der i skoleåret 2019/20 går i 2.g (STX HTX) og som har kemi mindst på B niveau. 

Dato og sted

Datoer for skoleåret 2018/19

Camp 1: 25.- 27. september eller 9.-11. oktober 2019
Camp 2: 6.-8. november eller 13.-15. november 2019
Camp 3: 3.-5 februar eller 17.-19. februar 2020

De tre camps finder sted hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Tilmelding 

Vi vil gerne sikre at så mange af vores medlemmer som muligt får plads på forløbet. Vi kan derfor ikke garantere plads til alle hvis I tilmelder mange talenter fra samme gymnasium. Efter deadline på tilmelding får I besked om optagelse på forløbet.

For tilmelding klik på begivenheden herunder. Deadline 1. maj 2019.

Geografisk område

Landsdækkende