Gå til hovedindhold

Science Talent Junior

  Science Talent Junior (tidligere Masterclass Junior) er et supplerende inspirations- og undervisningsforløb for de mest talentfulde elever i naturvidenskab og matematik. 


  Hvert år starter vi to nye junior forløb op: Science Talent Junior 7. klassetrin og Science Talent Junior 8. klassetrin. Skolen tilmelder elever for ét år af gangen.

  Camp-koncept 

  Ét Science Talent Junior forløb består af 3 camps for talenterne på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø. Hver camp varer 3 dage. På disse camps vil talenterne få inspiration, udfordringer, erfaring og faglig fordybelse i matematiske, naturvidenskabelige og tekniske områder, som går ud over den normale undervisning i grundskolen.

  Talenterne mødes med andre unge, der også brænder for matematik og naturvidenskab. Det giver talenterne et socialt miljø, hvor de kan dyrke deres interesse.

  Læs mere om faciliteter, maden og overnatning her Praktiske oplysninger

  Der skal arbejdes med mange forskellige emner undervejs i forløbet. På campene vil eleverne blive udfordret både fagligt og personligt. Det er vigtigt at eleven kan indgå i gruppearbejde på tværs af skoler.

  Eksempler på campemner for 7. årgang

  Camp 1: Byg Bro - med fokus på konstruktioner
  Camp 2: Naturkatastrofer - med fokus på når naturen viser tænder. 
  Camp 3: Energi - med fokus på alternative energiproduktion

  Eksempler på campemner for 8. årgang

  Camp 1: Rummet - med fokus på missioner
  Camp 2: Matematik - med fokus på matematik i anvendelse
  Camp 3: Teknologi og " sjov og spas" - med fokus på maker space og sjov i laboratoriet. 

  Pris for skoleåret 2020/21

  Priserne for skoleåret 2020/21 kommer snart


  Tilbuddet er kun til medlemmer af Science Talenters Grundskolenetværk og Science Talenters Kommunale Talentpakke. Der et begrænset antal pladser pr skole/kommune, og vi forventer ikke at kunne optage alle ansøgere.
   

  Forløbet er støttet af Augustinus Fonden


  Tilmelding

  Tilmeldingsformularen til Science Talent Junior for skoleåret 20120/21 åbner primo august 2020. Deadline for tilmelding er den 1. september 2020.

  Kontakt Ditte Sølling for yderligere information (dls@astra.dk).

  Geografisk område

  Landsdækkende