Gå til hovedindhold

Science Talent Biotek

Kræft-kræftceller-cancer-foredrag-videnskab

Forløb i 2.g. med fokus på biovidenskab


Interesserer du dig for biotek - fx for celler og deres kemiske egenskaber, hvordan mikroorganismer og enzymer bruges i forskning og i virksomheder til bæredygtig produktion af medicin og brændstof, og synes du det er fedt at lave eksperimentelle øvelser i laboratoriet, så er Science Talent Biotek noget for dig.

Forløbet, som består af 3 fysiske camps (á hver 3 dage) samt et par online sciencetalks, og vil være bygget op om forskellige faglige emner inden for biovidenskab, og her vil du få inspiration, masser af udfordringer, og mulighed for faglig fordybelse i biovidenskabelige områder, som går ud over den normale undervisning på gymnasierne.

Hver camp består af forsøg og eksperimenter samt foredrag fra eksterne forskere og interne undervisere. Én af de 3 camps vil blive kombineret med besøg på virksomhed og forskningscentre.

 

Emner for Science Talent Biotek 2021/22*
 

Camp 1 

Grundlæggende mikrobiologi
Mikroorganismer spiller en vigtig rolle i bioteknologisk forskning og produktion. På campen vil der være oplæg om cellebiologi, og i laboratoriet skal vi arbejde med mikroskopering, vækstkurve forsøg samt fermentering og produktion af GFP.


Camp 2 

Genetik og sygdomme
På denne camp skal vi arbejde med genetik og mutationer. som giver en ændret fænotype. Vi vil især fokusere på genetiske sygdomme, der skyldes ændringer i DNA-sekvensen. I laboratoriet skal vi arbejde med DNA fra bananfluer samt bruge enzymer som et værktøj til at undersøge, om der er modifikationer på DNA’et. 
 

Camp 3 

Immunologi og immunologiske teknikker
På denne camp er der fokus på grundlæggende immunologi - primært og sekundært immunrespons, de forskellige celletyper involveret i immunsystemet og de forskellige underklasser af antistoffer. Vi skal høre spændende oplæg om vaccine medieret immunitet, og i laboratoriet skal vi arbejde med klassiske immunologiske teknikker.

*med forbehold for ændringer. 


Målgruppe

Talenter fra 2. STX/HTX med interesse for biotek og som har A-niveau i enten biotek, biologi eller kemi (eller forventer at tage A-niveau i disse fag).

Dato og sted

De tre camps ligger i skoleåret 2021/22 i perioden fra august til marts. Der oprettes op til 3 hold afhængig af antallet af tilmeldinger.

Datoer for Hold A
Camp 1: 23.-25. august 2021.
Camp 2: 1.-3. november 2021
Camp 3: 9.-11. marts 2022.

Datoer for Hold B
Camp 1: 30. august - 1. september 2021.
Camp 2: 10.-12. november 2021
Camp 3: 16.-18. marts 2022.

Datoer for Hold C
Camp 1: 6.-8. september 2021.
Camp 2: 22.-24. november 2021
Camp 3: 23.-25. marts 2022.

Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2.000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps og det online event. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Mere information

Kontakt Mie Høj på mbh@astra.dk for yderligere info.

Tilmelding til årgang 2021/22

Link til tilmeldingsside herunder. Deadline den 15. juni 2021  

Geografisk område

Landsdækkende