Gå til hovedindhold

Science Talent Biotek

Kræft-kræftceller-cancer-foredrag-videnskab

Forløb i 2.g. med fokus på biovidenskab


Interesserer du dig for biotek - fx for celler og deres kemiske egenskaber, hvordan mikroorganismer og enzymer bruges i forskning og i virksomheder til bæredygtig produktion af medicin og brændstof, og synes du det er fedt at lave eksperimentelle øvelser i laboratoriet, så er Science Talent Biotek noget for dig.

Forløbet, som består af 2 fysiske camps (á hver 3 dage) og 1 virtuel camp, vil være bygget op om forskellige faglige emner inden for biovidenskab, og her vil du få inspiration, masser af udfordringer, og mulighed for faglig fordybelse i biovidenskabelige områder, som går ud over den normale undervisning på gymnasierne.

Hver camp består af forsøg og eksperimenter samt foredrag fra eksterne forskere og interne undervisere. Én af de camps vil blive kombineret med besøg på virksomhed og forskningscentre.

 

Emner for Science Talent Biotek 2020/21*
 

Camp 1 (Sorø)

Grundlæggende mikrobiologi
Mikroorganismer spiller en vigtig rolle i bioteknologisk forskning og produktion. På campen vil der være oplæg om cellebiologi, og i laboratoriet skal vi arbejde med mikroskopering, vækstkurve forsøg samt fermentering og produktion af GFP.


Camp 2 (virtuel)

Om enzymer..
 

Camp 2 (Sorø)

Immunologi og immunologiske teknikker
På denne camp er der fokus på grundlæggende immunologi - primært og sekundært immunrespons, de forskellige celletyper involveret i immunsystemet og de forskellige underklasser af antistoffer. Vi skal høre spændende oplæg om vaccine medieret immunitet, og i laboratoriet skal vi arbedje med klassiske immunologiske teknikker.

*med forbehold for ændringer. 


Målgruppe

Talenter fra 2. STX/HTX med interesse for biotek og som har A-niveau i enten biotek, biologi eller kemi (eller forventer at tage A-niveau i disse fag). 

Dato og sted

Datoer for skoleåret 2020/21 

Camp 1 
Hold A: 7. - 9. oktober 2020
Hold B: 19. - 21. oktober 2020
Hold C: 28. - 30 oktober 2020

Virtuel camp 2
Fælles for hold A, B og C:
27. januar 2021

Camp 3
Hold A: 8. - 10. april 2021
Hold B: 14. - 16. april 2021
Hold C: 19. - 21. april 2021

Sted: Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2.000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 2 camps og det online event. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Mere information

Kontakt Mie Høj på mbh@astra.dk for yderligere info.

Tilmelding til årgang 2020/21

Link til tilmeldingsside herunder. Deadline den 21. august 2020.  

Geografisk område

Landsdækkende