Gå til hovedindhold

Science Talent Fysik-Matematik

1-årigt forløb til gymnasieelever i 2. stx/htx med interesse for matematik og fysik.
 

Er du optaget af verden omkring dig på både den store og den lille skala og i dagligdagen: fra universets udvikling til de enkelte atomer? Vil du gerne bruge observationer, simuleringer og beregninger til at forstå koblingen mellem simple, matematiske lovmæssigheder og komplicerede systemer, mellem de uiagttagelige atomer og fænomener som solsystemer, raketter og magnetfelter? Synes du at fælles oplevelser sammen med andre unge der brænder for matematik og fysik, lyder godt? Vil du gerne høre foredrag om aktuel forskning inden for fysik, programmering og astronomi? Så er Science Talent Fysik-Matematik noget for dig.

Forløbet består af 2 fysiske camps og 1 virtuel camp med problemstillinger fra astronomi og fysik, behandlet v.h.a. matematik og computersimuleringer.

Når du er på camp hos Science Talenter, får du styrket både dine faglige og studiemæssige kompetencer. Men du får med garanti også mulighed for at opdyrke et fedt netværk med andre unge, som synes science er sjovt!

I løbet af campen kan du køre på segway, prøve vores VR-grej eller escape room. Du overnatter på vores Talenthotel, som ligger lige ved siden af Videncentret. Læs mere om hotellet, mad og mellemmåltider mm. under praktiske oplysninger

 

Emner for campforløbet i skoleåret 2020/21*


Camp 1 - Astronomi og kosmologi.
Hvordan kan man forstå hele universet? Vi skal se på, hvor stort universet er, hvordan det udvikler sig, og hvad det består af - fra exoplaneter til mørkt stof. I skal udvælge et astronomisk objekt, sætte jer ind i,hvad vi ved om det, observere det med et fjernstyret teleskop i Californien (hvis vejret tillader det), behandle resultaterne og til sidst præsentere det for de øvrige deltagere.

Camp 2 - virtuel camp - emne på vej...

Camp 3 - Simulering og modellering.
Hvad gør man, når fysiske beregninger skal tage højde for betingelser, der hele tiden ændres, eller forudsige hvordan et fysisk system udvikler sig? Bruger computermodeller og -simuleringer! På Camp 2 skal vi lære at simulere fysiske systemer v.h.a. computermodeller. Som afslutning skal I lave jeres egen simulering i Python 3.

*med forbehold for ændringer

Målgruppe

Talenter der går i 2. STX/HTX. Det er ikke en forudsætning, at man går på en studieretning med matematik og fysik, men det er naturligvis en fordel.

Dato og sted

Datoer for Hold A
Camp 1 finder sted den 14.-16. september 2020.
Camp 2 (virtuel) - 24.-25. november 2020
Camp 3 finder sted den 18.-20. januar 2021.

Datoer for Hold B
Camp 1 finder sted den 28.-30. september 2020.
Camp 2 (virtuel) den 25. - 26. februar 2021
Camp 3 finder sted den 15.-17. marts 2021.

Sted: Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

For medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk er prisen 2000 kr. pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Beløbet er momsfritaget.

For ikke-medlemmer er prisen 6.000 kr. pr. talent for forløbet.

Tilmelding til årgang 2020/21

På grund af corona-situationen kan vi være nødt til at justere på omfanget og indhold af forløbet, hvorfor vi afventer nye retningslinjer før vi melder de endelige datoer og indhold ud. Derfor er det endnu ikke muligt at tilmelde elever til forløbet. 

Link til tilmeldingsside herunder. Deadline den 21. august 2020.  

 

Geografisk område

Landsdækkende