Gå til hovedindhold

Praktiske oplysninger

Science-Talenter_camp_September2018_©Astra_Foto:Jacob Vind

Forplejning 

På vores camps/kurser serveres der 6 måltider dagligt: 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Vi har stor fokus på, at alle måltider skal være nærende og mættende og der vil derfor altid være fuldkornsprodukter og frugt/grøntsager til alle måltider.

Skal der tages specielle hensyn, som f.eks. allergi, skal dette meddeles til vores sekretær Ditte på mail dls@astra.dk senest 10 dage før campen/kurset afholdes.

Overnatning 

Hvis du skal deltage i en talentaktivitet, der varer flere dage, skal du overnatte på Talenthotellet Frederik VI, hvor I bliver indkvarteret 1-2 elever pr. værelse. Værelserne er indrettet med sovepladser, skabe og skriveborde. Der er selvfølgelig trådløst internet på værelserne. Der er sengelinned og håndklæder på stedet, men man skal selv medbringe toiletartikler så som sæbe og shampoo.

Voksne der deltager på kurser hos Science Talenter eller medfølgende lærere indkvarteres i enkeltværelser.

Vi har opholdsrum med sofaer, Playstation, fodboldborde, masser af brætspil mv., hvor man kan slappe af efter dagens udfordringer. Det er også her at du kan møde de andre talenter under hyggelige former. 

Sikkerhed 

Hos Science Talenter har vi forskellige muligheder for aktiviteter. Vi vægter sikkerheden meget højt og det er derfor vigitgt at instrukser fra lederen følges.

Forsikring

Science Talenter har ingen ulykkesforsikring, der gælder for elever og lærere på camp på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter. Det er skolens/forældrenes ansvar at tegne en sådan forsikring.

Brug af småbåde

Science Talenter har mulighed for at låne Sorø Akademis Skoles småbåde i forbindelse med talentaktiviteter.

Se Sorø Akademi Skoles SIKKERHEDSINSTRUKS.

For at bruge kano, kajak eller robåde i forbindelse med talentaktiviteter skal følgende være opfyldt:

 • Aktiviteten skal ledes af en erfaren instruktør, der er fri-roet og har gennemført en kæntringsøvelse.
 • Instruktøren afgør i samråd med talentchefen, om vejret tillader at aktiviteten gennemføres.
 • Der må KUN sejles på Sorø Sø.
 • Instruktøren skal følge med i en ledsagerbåd.
 • Alle talenter, ledere og instruktører SKAL bære svømmevest under hele aktiviteten. Instruktøren skal sikre sig, at alle svømmeveste sidder korrekt.
 • Kanoer, kajakker og robåde må aldrig sejle alene, men skal være i følge med mindst et andet fartøj.
 • Der må højst være 3 personer i en båd.
 • Det skal altid fremgå tydeligt, at det er frivilligt om det enkelte talent vil deltage i aktiviteten med småbåde, og der skal altid tilbydes et alternativ til aktiviteten (det kan fx være boldspil)
 • Deltagerne skal selv have tegnet en ulykkesforsikring for aktiviteten.
 • Deltagerne skal kunne svømme.

Talenter under 18 år skal have deres forældres/værges underskrift på:

 • at de må sejle
 • at de kan svømme
 • at de har en ulykkesforsikring
 • at de er bekendt med forholdene omkring brug af bådene

Talenter og ledere/lærere over 18 år skal selv skrive under på ovenstående.

Sedler med underskrifter skal indhentes ved hver enkelt aktivitet. Sedlerne opbevares 1/2 år i en særlig mappe hos sikkerhedsrepræsentanten.

Segways

Science Talenter råder over 5 segways og 1 monowheel. Der gælder følgende regler for brugen af disse:
 • Segways og monowheel må KUN benyttes på Akademigrunden.
 • Børn under 15 år skal altid have hjelm på.
 • Segways må kun anvendes af nye brugere, når der er en instruktør fra Science Talenter med. Instruktøren skal sikre sig, at alt går forsvarligt til. Det er en god ide at starte på græsområdet foran Videncentret.
 • Medarbejdere ved Science Talenter må gerne give en tur på segway/monowheel til familie og venner, men dette foregår på medarbejderens EGET ansvar.
 • Ved ganske særlige arrangementer kan segways/monowheel bruges til at skabe blikfang "uden for huset" - efter forudgående aftale med talentchefen.

Mountainbikes

Science Talenter har mulighed for at låne mountainbikes af Sorø Akademis Skole til brug på camps. Der gælder følgende regler for brugen af disse:
 • Alle - både børn og voksne - skal have cykelhjelm på.
 • Der køres kun på skovstier og cykelstier.
 • Der er en instruktør fra ScienceTalenter med. Instruktøren skal sikre sig, at alt går forsvarligt til - herunder at alle bærer cykelhjelm.

 

Regler

Al rygning forgår udenfor Akademigrunden. Det gælder både for Science Talenters personale og for undervisere, gæster og talenter.

Det er ikke tilladt for unge talenter på ophold hos Science Talenter at indtage nogen form for rusmidler. Dette gælder også alkohol og for unge under 16 år desuden energidrikke.

Ved nogen aftenmåltider (typisk hvor der er eksterne oplægsholdere og gæster til stede) serveres vin til maden til de voksne ledere/gæster. Der serveres aldrig alkohol til de unge talenter. 

Ved camps for unge talenter må der ikke indtages alkohol på Talenthotellet.

Ved kurser for voksne serveres der vin/øl til aftensmaden. Det er ikke tilladt at indtage stærk alkohol på Talenthotellet. Det er ikke tilladt at medbringe egne alkoholiske drikke på Talenthotellet.

Foto

Når du deltager i aktiviteter hos Science Talenter, fx camps, kurser, konferencer eller lign., vil der i nogle tilfælde blive taget billeder, som efterfølgende kan blive brugt i forbindelse med markedsføring og anden omtale af den pågældende aktivitet. 

Vi vil i den forbindelse gerne gøre jer opmærksomme på, at Astra/Science Talent har følgende retningslinjer vedrørende brugen af alle typer af billeder i vores materiale eller på sociale medier: 

Billedet må ikke vurderes som ydmygende eller krænkende 
Billedet må ikke kunne skade de afbillede nu eller på længere sigt

Der vil være tale om situationsbilleder, som er billeder, som viser en gruppe, der fx viser et forsøg eller samles om en udstilling. 

Har I spørgsmål eller bemærkninger til vores brug af billeder, er I velkomne til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på dpo@astra.dk 

Privatlivs- og persondatapolitik

I kan læse mere om Astras privatlivspolitik på vores hjemmeside Astra.dk/privatliv