Gå til hovedindhold

Explonauten indvies den 27. juni i Vallensbæk

børn i aktion - Explonauten

Explonauten er et mobilt laboratorium og makerspace, hvor elever i 4.-6. klasse kan nørde med nyt teknologisk udstyr til naturfaglige undersøgelser hjemme på egen skole.

Netop i disse dage bliver der lagt sidste hånd på en prototype af Explonauten, så den er klar til at blive testet i ugerne op til sommerferien.

"Explonauten henvender sig til elever på mellemtrinnet, fordi det er her, der for alvor er mulighed for at gøre en forskel. Meget forskning tyder nemlig på, at eleverne relativt tidligt beslutter sig for, om science er noget for dem. Det er derfor vigtigt at støtte op om elevernes naturlige motivation og vise dem, hvad naturfagene kan bruges til", fortæller projektleder hos Astra, Søren Peter Dalby Andersen.

Den 27. juni 2019 indvier vi prototypen af Explonauten på Pilehaveskolen i Vallensbæk, og i efteråret er Explonauten klar til at køre ud til skoler i udvalgte kommuner i Danmark. 

Astra - det nationale naturfagscenter - står bag Explonauten, som er et gratis kommunalt tilbud, der skal understøtte kommuners arbejde med naturfags- og talentindsatsen.

Vil du vide mere om Explonauten, så kontakt projektleder Søren Peter Dalby Andersen på spd@astra.dk