Science fra Sorø

Aktuel naturvidenskab direkte fra forsker til elev

Med Science fra Sorø får eleverne mulighed for at møde forskere, der fortæller om ny og aktuel forskning. Det foregår som en online streaming direkte hjemme i klasselokalet – nemt og ligetil.

Målgruppe: Hele klasser fra gymnasiale ungdomsuddannelser

Dato: Næste ‘Science fra Sorø’ kommer til at handle om biodiversitet og afholdes primo maj 2025. Dato på vej. 

Praktisk: Tilmeldingen er åben (Find boksen ‘Tilmeld’ længere nede på siden). Du kan som lærer tilmelde en hel klasse (eller årgang) eller et mindre hold. Deadline for tilmelding er ultimo april 2025. Efter deadline modtager du en mail med et link til live-streamingen.

Hvordan opstår nye arter? Hvad sker der, når en art forsvinder? Og hvordan påvirker det hele vores liv? Biodiversitet er naturens egen symfoni – fra mikroskopiske organismer til majestætiske dyr – og hver eneste spiller en rolle i det store økosystem.

Vi inviterer dig til en engagerende og levende debat, hvor forskere deler deres viden og perspektiver om alt fra vilde naturprojekter til invasive arter og genudsætninger. Du får mulighed for at stille dine egne spørgsmål direkte i studiet – og måske sætte dagsordenen for diskussionen!

Det handler om dig og naturen:

  • Hvad betyder biodiversitet for vores fremtid?
  • Hvordan påvirker menneskelige handlinger økosystemerne?
  • Kan vi genoprette naturens balance?


Vi tager dig med på en rejse gennem naturens processer: artsdannelse, tilpasning, interaktioner og uddøen – alt forklaret i øjenhøjde og med masser af plads til dine spørgsmål.

Kom og vær en del af samtalen! Det er din chance for at forstå, hvad der sker under overfladen, og hvorfor biodiversitet betyder noget for os alle.

Primo maj, 2025 (dato på vej…) kl 10 – 11.55.

Eksperter

Kommer snart … 

Program

Kommer snart …

Støttet af

Ansvarlig

Ansvarlig

Henning Haack

Henning Haack

Projektleder

Henning er ansvarlig for Science Talent Fysik og underviser bl.a. i geofysik, klima og universets oprindelse.

Se eller gense tidligere livestreams

2024: Expedition Buteng

Udforskning af Indonesiens underjordiske vandsystemer.
Kvantecomputer fallback

2024: Kvantecomputere

Vi er inden for de sidste 20 år blevet et samfund, der er ekstremt afhængig af stadig hurtigere og kraftigere computere.
Den Internationale Rumstation

2023: Huginn-missionen og fremtidens rumrejser

Vi har tre danske eksperter i studiet, der fortæller om både Andreas Mogensens rejse til og ophold på den internationale rumstation ISS, og de kommende missioner til Månen og Mars.
Science Talenter Camps for grundskole 004

2022: Nobelprisen

Vi fortæller om Nobelprisen, og om hvad det betyder for en forsker, en teknologi eller et helt forskningsfelt at få tildelt en sådan pris.
Vindmøller

2023: Power to X og energiøer

Vær med når vores to eksperter præsenterer både udfordringerne i nutidens energisystem og de mulige løsninger, f.eks. Power2X hvor strøm fra vedvarende energi kan konverteres til brint.
Skip to content