Gå til hovedindhold

Læs mere om Explonauten

Explonauten

Explonauten er et mobilt laboratorium og makerspace, hvor elever i 4.-6. klasse kan nørde med nyt teknologisk udstyr til naturfaglige undersøgelser.

I samarbejde med Undervisningsministeriet bliver Astras talentarbejde nu gjort tilgængeligt for alle landets grundskoler. Her skal alle de gode erfaringer fra Astras talentindsats, Science Talenter, komme elever fra 4.-6. klasse til gode.

Projektet henvender sig til 4. - 6. klasse, fordi det er her, der for alvor er mulighed for at gøre en forskel. Meget forskning tyder nemlig på, at eleverne relativt tidligt beslutter sig for, om “science er noget for dem”. Det er derfor vigtigt at støtte op om elevernes naturlige motivation og vise dem, hvad naturfagene kan bruges til.

Explonauten - et gratis kommunalt tilbud

Astra - det nationale naturfagscenter står bag Explonauten, som er et gratis kommunalt tilbud, der skal understøtte kommuners arbejde med naturfags- og talentindsatsen.

For alle i klassen

Explonauten er et tilbud til hele klasser - også selvom alle i klassen ikke har en talentprofil. Det vigtigste er, at eleverne er nysgerrige og har lyst til at lære noget om naturvidenskab, teknologi, engineering og matematik.