Gå til hovedindhold

Læs mere om Explonauten

Explonauten

Explonauten er et mobilt laboratorium og makerspace, hvor elever i 4.-6. klasse kan nørde med nyt teknologisk udstyr til naturfaglige undersøgelser.

I samarbejde med Undervisningsministeriet bliver Astras talentarbejde nu gjort tilgængeligt for alle landets grundskoler. Her skal alle de gode erfaringer fra Astras talentindsats, Science Talenter, komme elever fra 4.-6. klasse til gode.

Projektet henvender sig til 4. - 6. klasse, fordi det er her, der for alvor er mulighed for at gøre en forskel. Meget forskning tyder nemlig på, at eleverne relativt tidligt beslutter sig for, om “science er noget for dem”. Det er derfor vigtigt at støtte op om elevernes naturlige motivation og vise dem, hvad naturfagene kan bruges til.

Explonauten - et gratis kommunalt tilbud

Astra - det nationale naturfagscenter står bag Explonauten, som er et gratis kommunalt tilbud, der skal understøtte kommuners arbejde med naturfags- og talentindsatsen.

Brug Explonauten som en del af jeres kommunale talentstrategi

Fx. som Hvidovre Kommune.

"I Hvidovre har vi en talentstrategi og i den indgår der tilbud til alle kommunens talentfulde udskolingselever. En del international forskning peger på, at det vigtigste i talentarbejde er at gøre det tilgængeligt, sådan at talenttilbud bliver for alle, der kan og vil. I den sammenhæng, ser vi Explonauten som en kærkommen mulighed for at få fokus på talentfulde elever i 4. – 6. klasse.  Med det mobile laboratorium kan vi nå rundt til endnu flere elever og nå talenter, der endnu ikke ved, at de har talent for science. 

Ved at deltage i dette tilbud giver Hvidovre Kommune eleverne en mulighed for at fokusere på:

  • at arbejde med nye teknologier og udstyr, som skolerne ikke nødvendigvis selv kan stille til rådighed.
  • at skabe fokus på og mulighed for talentudvikling på mellemtrinnet.
  • at synliggøre og vække endnu flere elevers interesse for naturfagene.

- Christian Black-Storm, Naturfagskonsulent i Hvidovre Kommune"