Gå til hovedindhold

Blended Learning-forløb om Mars - 5. og 6. klassetrin

Marsroveren Perseverance har taget et selfie med helikopterdronen Ingenuity, der ses 4 m bag roveren. Billedet blev taget med Watson kameraet d. 6 april, 2021 - 46 dage efter landingen. Watson sidder på roverens arm og er derfor velegnet til at tage selfies med. Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

 

Blended Learning-dage om Mars

Den 27. - 28. sept. 2022 tilbyder vi dig og dine elever at blive klogere på Mars. Vi starter med et 2 timers obligatorisk lærerkursus den 12. aug. 2022

Mars er en dybt fascinerende planet. Den har Solsystemets største og højeste vulkaner, de største kløfter, iskapper på polerne, endeløse ørkenlandskaber og frem for alt tegn på at der kan have været og måske stadig er liv. 

På dette blende laerning-forløb den 27. - 28. sept. skal eleverne designe, tegne og komme med ideer til, hvoran en Mars-base kan se ud - og det er ikke så nemt endda, for når man først er kommet til Mars, så er man nødt til at være der i cirka tre år, før det er muligt at komme hjem igen. Så der skal tænkes langsigtet i planlægningen af elevernes Mars-baser.

Vi kobler Mars-forskningen op på fagligt indhold fra fagene fysik/kemi, geografi og biologi. Her bruges engineering-metoden så eleverne får en oplevelse af hvordan en ingeniør arbejder.

Vi står for alle faglige oplæg, men der skal være en lokal lærer tilstede som understøtter talenternes arbejdsproces. 

Lærerkursus den 12. aug. 2022

Inden elevdagene vil der være et lærerkursus. Her introducerer vi alle øvelser og materialer, og giver dig et fagligt grundlag for at understøtte forløbet hjemme på skolen. Lærerkurset er et 2 timers kursus og kurset er obligatorisk.

Blended Learning konceptet

I et blended learning-forløb sidder du og dine elever hjemme på skolen. I er koblet op til Science Talenter via et online møde. Underviserne fra Science Talenter er i studiet i Sorø.

Vi har lavet et program for begge dage. Vi præsenterer emnet og giver alle de faglige oplæg samt introduktionen til alle opgaver og en fælles opsamling på alle øvelser. Undervejs er der også mulighed for at eleverne kan stille spørgsmål til os.

Du skal være den der kører opgaver og øvelser hjemme i klassen. Det er derfor lærerkurset er essentielt at deltage i. Vi klæder dig på til at køre øvelserne i klassen, mens vi er support online i tilfælde af faglige spørgsmål.

 

Mars og STEM

STEM-fagene er ikke populære blandt alle elever. Mange elever kæmper med dem og mange har svært ved at forstå hvad de skal bruge dem til.

Udforskningen af Mars er et eksempel på en udfordring, hvor det er let at forstå hvad vi vil - men i praksis sætter vi viden fra samtlige STEM-fag i spil. Hvis man mestrer STEM-fagene, kan man være med til at søge efter - og måske finde - liv på vores naboplanet.

Ved at lade eleverne arbejde med Mars, tror vi på, at vi kan være med til at stimulere interessen for STEM-fagene.


Praktisk info


Dato

Lærerkursus
12. aug. 2022, kl. 12.30-14.30
Sted: Online
 
Elevdage
27. - 28. sept. 2022, 1. dag kl. 8.00-15.00 og 2. dag kl. 8.00-12.00
Sted: Online


Målgruppe

Talenthold fra 5. og 6. klassetrin.

Vi anbefaler at skolen samler et hold på 4 – 18 talenter og en lærer. Vi bringer alle faglige oplæg, men der skal være en lokal lærer tilstede som understøtter talenternes arbejdsproces. 

Pris

Det er gratis at deltage for både elever og lærere
 

Tilmelding

Blended Learning foregår online. Alle kan deltage, men det kræver tilmelding. Det er obligatorisk at lærerne deltager i lærerkurset. 

Du kan tilmelde et talenthold der er nysgerrige på Mars. Kontaktpersonen skal være den lærer der har holdet på dagen og deltager i lærerkurset. Der er mulighed for at tilmelde en ekstra lærer til lærerkurset - skriv navn om mail under bemærkninger. 

Efter tilmelding vil du få tilsendt mere information og program, øvelser og forberedende materiale til eleverne.

Deadline for tilmelding er 5. aug. 2022.

Kontaktperson

Information om skolen