Gå til hovedindhold

Advarselsmeddelelse

Der er lukket for indsendelser af denne formular.

Tilmelding til Blended Learning for grundskolen

Marsroveren Perseverance har taget et selfie med helikopterdronen Ingenuity, der ses 4 m bag roveren. Billedet blev taget med Watson kameraet d. 6 april, 2021 - 46 dage efter landingen. Watson sidder på roverens arm og er derfor velegnet til at tage selfies med. Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

 

Blended Learning: Mars-forsker for en dag

- en temadag om Mars den 25.-26. januar for dig og din klasse. Vi inviterer Marsforskere med ind i klasselokalet, går i laboratoriet og laver virtuelt feltarbejde på Mars. Vi starter med et 2 timers obligatorisk lærerkursus den 11. januar.

Mars er en dybt fascinerende planet. Den har Solsystemets største og højeste vulkaner, de største kløfter, iskapper på polerne, endeløse ørkenlandskaber og frem for alt tegn på at der kan have været og måske stadig er liv. Roveren Perseverance er sendt til Mars for at finde spor efter liv i det tørre landskab hvor udtørrede flodlejer, kæmpevulkaner og masser af meteorkratere fortæller en vild historie om Mars fortid.

Vi vil derfor gerne invitere dig og din klasse med på et 2 dages Blended Learning forløb om Mars i januar 2022. Vi har lavet programmet, vi sørger for ekspertoplæg om emnet fra studiet i Sorø og vi har lavet en række øvelser, som du og eleverne arbejder med hjemme i klassen. Inden dagen afholder vi et lærerkursus, hvor vi sørger for at du er klædt på til at lave øvelserne med eleverne.

Der er gratis at deltage og du finder tilmeldingen nederst på siden.

Det faglige indhold

På Marsforsker for en dag skal vi arbejde med to af de vigtige instrumenter på roveren Perseverance. MastCam, som er roverens øjne når den kører rundt i det tørre kuperede landskab, og SuperCam, som laver kemiske analyser af de sten og klipper, som forskerne synes kunne være interessante at undersøge. 

Vi kobler Mars-forskningen op på kendt stof fra udskolingens pensum, og giver eleverne en oplevelse af at forsøg i laboratoriet kan kobles virkelig forskning. 

Lærerkursus den 11. januar

Inden elevdagen den 25.-26. januar 2022, vil der være et lærerkursus den. 11. januar.  Her introducerer vi alle øvelser og materialer, og giver dig et fagligt grundlag for at køre undervisningen hjemme i klassen på dagen. 
Lærerkurset er et 2 timers kursus og kurset er obligatorisk.

Blended Learning konceptet

I et Blended Learning forløb sidder du og klassen hjemme på skolen. I er koblet op til ScienceTalenter via et online møde. Underviserne fra ScienceTalenter er i studiet i Sorø sammen med 1-2 forskere, hvorfra vi kører alt fælles undervisning.
Vi har lavet et program for begge dage. Vi præsenterer emnet og giver alle de faglige oplæg samt introduktionen til alle opgaver og en fælles opsamling på alle øvelser. Undervejs er der også mulighed for at eleverne kan stille spørgsmål til os.
Du skal være den der kører opgaver og øvelser hjemme i klassen. Det er derfor lærerkurset er essentielt at deltage i. Vi klæder dig på til at køre øvelserne i klassen, mens vi er support online i tilfælde af faglige spørgsmål.

Ideen er at vi kan få mange klasser med på samme tid fra hele landet.

Mars og STEM

STEM-fagene er ikke populære blandt alle elever, mange elever kæmper med dem og mange har svært ved at forstå hvad de skal bruge dem til. Udforskningen af Mars er et eksempel på en udfordring, hvor det er let at forstå hvad vi vil - men I praksis kræver det at man trækker på viden fra samtlige STEM-fag. Hvis man mestrer STEM-fagene kan man være med til at finde søge efter - og måske finde - liv på vores naboplanet.

Ved at lade eleverne arbejde med Mars tror vi på at vi kan være med til at stimulere interessen for STEM-fagene. 

Praktisk info

Lærerkursus
Dato: 11. januar 2022
Tidspunkt: Kl. 12.30-14.30
Sted: Online
 
Elevdage
Dato: 25.-26. januar 2022
Tidspunkt: 1. dag kl. 8.00-15.00 og 2. dag kl. 8.00-12.00
Sted: Online

Målgruppe: Talenthold og hele klasser fra 7.-10. klassetrin med interesse for Mars.

Pris: Det er gratis at deltage for både elever og lærere


Tilmelding

Blended Learning foregår online. Alle kan deltage, men det kræver tilmelding. Det er obligatorisk at lærerne deltager i lærerkurset. 

Du kan tilmelde et talenthold eller en klasse, der er nysgerrige på Mars. Kontaktpersonen skal være den lærer der har klassen på dagen og deltager i lærerkurset. Der er mulighed for at tilmelde en ekstra lærer til lærerkurset - skriv navn om mail under bemærkninger. 

Efter tilmelding vil du få tilsendt mere information og program, øvelser og forberedende materiale til eleverne.

Deadline for tilmelding er 7. januar 2022.