Gå til hovedindhold

Makercamp for gymnasie-elever

3D print - Makercamp - Foto:Pixabay

Makercamp

Maker-teknologierne er mere og mere blevet en del af vores dagligdag. Man kan allerede meget med teknologierne og i fremtiden vil vi kunne endnu mere - f.eks. hvis vi vil rejse til Mars, skal vi være i stand til at 3D printe en 3D printer på Mars ud af den medbragte printer samt de materialer, som vi finder på Mars. Så hvis du er interesseret i at kende mere til maker-teknologierne, få dem i hænderne og kreere ting selv, mangler en hjemmelavet julegave til familien - så er denne camp lige noget for dig.  

På campen skal vi arbejde med mange aspekter af det at være en “maker”, så I lærer at skabe jeres egne kreationer fra ide til fysisk objekt. I skal designe og skabe 3D objekter i software. I skal derefter have objekterne ud i den fysiske verden via hardware. I den forbindelse skal vi arbejde med en masse maker-teknologier såsom lasercutter, 3D printere (både FDM såvel som resin printer), vinylskærer, akrylbøjer mm.  

Campen består af introduktioner til, workshops med og små udfordringer med de mange forskellige teknologier. Produktet på campen er et (eller måske flere) selvvalgte maker projekter, som der vil være god tid til at arbejde med i sidste halvdel af campen.  

OBS: Alle kan være med på campen. Det kræver ikke forhåndskendskab til software eller teknologi.

Tid og Sted

Campen afholdes mandag den 5. december kl. 10.00 til onsdag den 7. december 2022 kl. 15.00 hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø. 

Målgruppe

1., 2. og 3.g elever fra STX/HTX med interesse for maker-teknologi eller for at designe og udvikle egne produkter.

Pris

Prisen er 1.250 kr. pr. deltager og inkluderer fuld forplejning, alle materialer og en Science Talent T-shirt. Beløbet er momsfritaget.

Der kan maksimalt deltage 4 talenter fra hver skole. Medlemmer af vores netværk har fortrinsret til pladserne og får 20% rabat. 

Hvis andre end skolen vil tilmelde talenter, skal faktureringsoplysninger samt tilknytningsforhold oplyses under bemærkninger i tilmeldingsformularen.

Kontakt

For mere information kontakt campleder, Mikkel Heise Kofoed, mhk@astra.dk

Tilmelding

Tilmelding herunder. Deadline er fredag den 18. november 2022.

Deltager

Skole og kontaktperson


Bemærk: Ved forældrebetaling skal den betalende forælder i nedenstående felter oplyse eget navn, e-mail, telefon og adresse med henblik på fakturering. I bemærkningsfeltet skrives "forældrebetaling".