Gå til hovedindhold

Lærerkursus - Jagten på liv i galaksen

Space rum galakse rummet stjerner astrologi

Jagten på liv i Mælkevejen og udforskningen af vores eget og andre Solsystemer


I løbet af de sidste 25 år er antallet af kendte exoplaneter steget fra 0 til næsten 4000. Det har ført til en revolution af vores forståelse af andre Solsystemer - og vores eget. På kurset vil vi vise hvordan vores forståelse af vores eget Solsystem har ændret sig og hvad vi nu ved om andre Solsystemer i Mælkevejen. Hvis liv er almindeligt på beboelige planeter, forudses det at vi opdager det inden for de næste 10 år. 

På kurset vil vi gennemgå hvordan man vil detektere liv og hvorfor forudsigelsen er realistisk.

Vi vil også gå i dybden med udforskningen af vores eget Solsystem - specielt Mars. Hvad er mulighederne for at finde liv på Mars og hvad gøres der for at finde spor efter det?

Kurset indeholder en række praktiske øvelser med f.eks. detektion af exoplaneter, meteorkratere, regne på en bemandet mission til Mars mm., som inspiration til egen undervisning.

Kurset bygger videre på et særnummer af Kvant fra April 2017 med artikler og regneopgaver indenfor emnet.

Målgruppe

Undervisere i fysik på gymnasieniveau - der vil desuden være berøringsflader med kemi, biologi og bioteknologi.

Tid og sted

Kurset finder sted mandag d. 30. april kl 10.00 til tirsdag d. 1. maj 2018 kl. 15.00 hos Science talenter, Mærks Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

Det koster 2500 kr. at deltage i kurset inkl. materialer, overnatning i enkeltværelse og forplejning under hele kurset. Prisen er ekskl. moms.

Hvis dit gymnasie er medlem af Science Talenters gymnaienetværk, er der 2 fripladser på lærerkurser hvert skoleår/kalenderår.

Kontakt

For mere information kontakt Henning Haack på hha@astra.dk eller mobil 2215 8437

Tilmelding

Tilmelding herunder. Deadline er onsdag d. 10. april 2018.