Gå til hovedindhold

Advarselsmeddelelse

Der er lukket for indsendelser af denne formular.

Klimakonference 2021

kamp_river_flood_krumau_3.jpeg

Billede: Oversvømmelse i Krumau, Østrig. Foto ved Ekrem Canli.

'Klimakonference - IPCC rapportens konsekvenser for vores fremtid' er en online konference den 16. sept. kl 10-12, hvor du gratis kan deltage med dine elever og blive klogere på indholdet af FN’s seneste status på klimaet. Målgruppen er udskoling og gymnasie.

Som du nok har hørt i medierne er FN’s klimapanel IPCC udkommet med den 6. rapport, der kommer med en meget detaljeret analyse af fremtidens klima. Det er et digert værk på 3000 sider, som det har taget flere tusind klimaforskere mange år at lave. Rapporten er svær og dyster læsning og vi har derfor bedt 2 danske klimaforskere og en klimarådgiver om at forklare dig og dine elever hvad de vigtigste pointer er.

Forskerne har regnet på mange forskellige scenarier for at finde ud af hvad der skal til for at undgå de værste klimaforandringer, men også hvad der sker hvis vi bare fortsætter som hidtil. Den gode nyhed er at vi kan løse problemerne - men IPCC-rapporten viser også tydeligt at det kræver handling nu.

Vi sætter forskerne en udfordring: Vi beder dem om at kort og klart forklare hvad det er IPCC rapporten egentlig fortæller om klimaet nu og i fremtiden. Hvad er udsigterne for det danske vejr i fremtiden, hvilke konsekvenser har det for os som borgere i et land tæt på kysten og langt fra ækvator? 
Efter oplæggene er der masser af mulighed for spørgsmål fra dig og dine elever

De tre klimaeksperter har været med i udarbejdelsen af rapporten og i allerhøjeste grad er med til at klæde politikerne og virksomhederne på til hvad der aktuelt skal gøre for at vi kan sikre vores samfund bedst muligt mod konsekvenserne af klimaforandringerne. Vi glæder os til at høre deres pixie-version af rapportens konklusioner.

Optagelsen af klimakonferencen kan du hente her

 

Klimakonferencen d. 16 sept. materialer

Introvideoen fra Science Talenter kan du hente her

Optagelsen af konferencen kan du hente her

 

De tre klimaeksperter 

Tina Christensen: Klimarådgiver ved DMI og formand for den danske IPCC delegation

Eigil Kaas 
Professor i Is-, Klima- og Geofysik ved KU og leder af Nationalt Center for Klimaforskning, DMI

Jens Hesselbjerg Christensen
Professor i Is-, Klima- og Geofysik, KU og medforfatter på IPCC- rapporten.

Praktiske informationer

Tid og sted

Konferencen gennemføres den 16. september kl 10.00 - 12.00 og bliver livestreamet via Vimeo. Den består af en række oplæg af 10-15 minutters varighed med plads til spørgsmål og korte pauser imellem. Programmet tilsendes efter tilmelding og kan med fordel videresendes til eleverne.

Deltagelse på konferencen er gratis og kræver ikke login eller tilmelding.

Målgruppe

Konferencen er målrettet alle elever fra 8. klasse til og med 2.g - men alle klassetrin er meget velkomne til at lytte med.

Hvis du vil deltage med dine elever eller blot selv høre Tina, Jens og Eigil fortælle om IPCC’s rapport, kan du tilmelde dig/jer på denne tilmeldingsformular.

Tilmedling og deadline 

Tilmeldingen er åben herunder. Deadline er den 10. sept.

Inden konferencen vil du modtage praktisk information, program for dagen, samt link til streaming af konferencen. 

I boksen til højre kan du finde links til introvideoen fra Science Talenter, hvor vi forbereder eleverne på konferencens indhold, samt links til danske versioner af hovedpointerne fra IPCC rapporten.