Gå til hovedindhold

Camp om Georg Mohr-matematik - 8. - 9. klasestrin

Tal og matematik

Her er en logisk gåde:
På en ø bor riddere og slyngler. Riddere taler altid sandt, mens slyngler altid lyver. En dag mødte jeg 2 af øens beboere og spurgte “Er én af jer en ridder?” Ham til venstre svarede med et enkelt ord, og jeg kunne både regne ud hvad han og den anden var. Hvad svarede han? Se svaret nederst.

Hvis du er god til at tænke logisk og til matematik og kan lide at arbejde med anderledes og svære opgaver, så er denne matematikcamp noget for dig. Du får både en faglig og social oplevelse, hvor du møder andre, der elsker matematik.

På campen skal vi arbejde med primtal, talteori, algebra, kombinatorik og spilteori i Georg Mohr-opgaver samt med logik og beviser. Derudover bliver der tid til at køre på segway, spille discgolf, spille spil og hygge med andre unge.

Alle campdeltagere deltager i Georg Mohr-konkurrencens første runde tirsdag den 22. november 2022
 

Svar på gåden:
Han svarede nej. Han var en slyngel, og den anden var en ridder. 
To ridder eller to slyngler ville have svaret ja, ligesom en ridder der fulgtes med en slyngel ville have sagt ja.

 

Tid og Sted

Campen finder sted den 21. nov. kl 10.00 - 23. nov. kl 15.00, 2022 hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø. 

Målgruppe

Matematisk interesserede elever fra 8. og 9. klassetrin.

Pris

Prisen er 1500 kr. pr. deltager og inkluderer fuld forplejning, alle materialer og en Science Talent T-shirt. Beløbet er momsfritaget. 

Der kan maksimalt deltage fire talenter fra hver skole. Medlemmer af vores netværk har fortrinsret til pladserne og får 20% rabat (dvs prisen bliver 1.200 kr) 

Hvis andre end skolen vil tilmelde talenter, skal faktureringsoplysninger samt tilknytningsforhold oplyses under bemærkninger i tilmeldingsformularen. Hvis andre end skolen tilmelder elever opnåes der ikke rabat. 

Mere information

Skriv til campleder Terese Nielsen på tmn@astra.dk, hvis du har spørgsmål til campens indhold.

Tilmelding

Tilmelding herunder. Deadline for tilmelding er fredag den 4. november 2022. 

Deltager

Skole og kontaktperson


Bemærk: Ved forældrebetaling skal den betalende forælder i nedenstående felter oplyse eget navn, e-mail, telefon og adresse med henblik på fakturering. I bemærkningsfeltet skrives "forældrebetaling".