Gå til hovedindhold

ScienceTalent Genius

Mange højtbegavede børn bliver ikke tilstrækkeligt fagligt udfordret i skolen. Samtidig kan de have svært ved at få venner og indgå i sociale sammenhænge, da de ofte tænker og agerer anderledes end deres kammerater.

Derfor har Egmont Fonden og ScienceTalenter igangsat en indsats for at give de højtbegavede børn faglige udfordringer, muligheder for at udvikle deres sociale kompetencer og at møde andre højtbegavede børn.

Indsatsen hedder ScienceTalent Genius og løber fra 2014 - 2018. Det er et fire-årigt projekt, som skal give børnene faglige udfordringer, sociale kompetencer og mulighed for at danne netværk for de højtbegavede børn og deres lærere. Børnene er udvalgt i et samarbejde mellem lærere, ScienceTalenter og en forsker fra DPU, og i projektet bliver de tilbudt en række campforløb af hver to dages varighed ved ScienceTalenter i Sorø. 

 

Også ledere og lærere skal i forløbet på konferencer hos ScienceTalenter, hvor de bliver opdateret om den nyeste forskning om undervisning af højtbegavede børn. Samtidig får kommunerne mulighed for at danne lokale netværk for såvel de højtbegavede børn som for lærerne, så de kan erfaringsudveksle og støtte hinanden i arbejdet.

Projektet gennemføres i samarbejde med Odense, Vejle, Fredericia, Slagelse og Kerteminde, Greve, Sorø og Haderslev kommune, samt skoler fra Gentofte og elever fra Gifted Children.  

ABC-forløb
 

På sitet "Plads til Talenterne"  finder du inspiration til, hvordan du kan bruge potentialebaseret undervisningsdifferentiering som middel til at inkludere de talentfulde elever i din daglige undervisning