Gå til hovedindhold

Science Talent Fysik-Matematik

1-årigt forløb med tre camps til gymnasieelever i 2. stx/htx med interesse for matematik og fysik. (tidligere navn: Masterclass Fysik-Matematik)


Er du optaget af verden omkring dig? Vil du møde forskere der arbejder med uløste naturvidenskabelig problemer? Kan du lide at regne på komplicerede problemstillinger? Synes du at fælles oplevelser sammen med andre unge der brænder for matematik og fysik lyder godt? Så er Science Talent Fysik-Matematik noget for dig.

Forløbet består af tre camps af hver 3 dages varighed. Det faglige indhold består udfordrende og engagerende naturvidenskab med fokus på matematik og fysik.

Science Talent Fysik-Matematik er et tilbagevendende tilbud hos Science Talenter.

Samme koncept - nyt navn.

Dette forløb hedder stadig Masterclass Fysik-Matematik for årgang 2016/17, men for den nye årgang 2017/18 skifter navnet til Science Talent Fysik-Matematik. 

Forløbet for skoleåret 2016/17: 


Camp om astronomi og kosmologi
De seneste år har vi fundet ud af, at der er meget mere mørkt stof end synligt stof i det observerbare univers, vi har opdaget mørk energi, fastslået universets alder med uhørt præcision og detekteret tyngdebølger for første gang. På denne camp skal vi høre om den aktuelle kosmologiske model og partikelfysikkens standardmodel, og vi skal arbejde med relativitetsteori, stråling og afstande i universet.

Camp om bølger
Lyd er akustiske bølger i et medium; lys, røntgenstråling og varmestråling er alt sammen elektromagnetiske bølger; elektroner og neutroner kan beskrives som bølger, og for nylig har vi for første gang detekteret tyngdebølger. På denne camp skal vi arbejde med lydbølger, elektromagnetiske bølger og matematiske repræsentationer af bølger, der tillader os at lave spektralanalyse af signaler vha. Fourier-transformation.

Camp om matematiske modeller
Utroligt mange fænomener i naturvidenskab kan beskrives vha. matematiske modeller. Klimamodeller, to-legeme problemet, detektering af exoplaneter og meteorologiske modeller. Vi skal arbejde med data, selv opstille modeller og forholde os kritisk. Kan man overhovedet lave en model, der forudsiger hvordan klimaet er om 30 år? Hvorfor kan vi ikke regne ud hvad vejret bliver i morgen, og hvad har fraktaler med det hele at gøre?

Bemærk - der er ikke et lærerkursus tilknyttet forløbet. 

Målgruppe

Talenter der i skoleåret 2016/17 går i 2. STX/HTX. Det er ikke en forudsætning, at man går på en studieretning med matematik og fysik, men det er naturligvis en fordel.

Dato og sted

Datoer for skoleåret 2016/17:
Camp 1 d. 14. - 16. september 2016
Camp 2 d. 20. - 22. november 2016
Camp 3 d. 26. - 28. april 2017. 

Sted: Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

4000 kr. ekskl. moms pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk opnår 20% rabat. (dvs at prisen bliver 3.200 kr ex moms) Beløbet er momsfritaget.

Tilmelding til årgang 2017/18

Tilmeldingen til Science Talent Fysik-Matematik er åben. Klik på begivenheden herunder.