Gå til hovedindhold

Talentkonference 2017

Lærerkursus i talentudvikling på ScienceTalenter

Torsdag den 7. december 2017 afholder vi Science Talenters årlige Talentkonference.


I år sætter vi fokus på naturvidenskabelig dannelse og talenttyper.


Der er deadline for tilmelding 28. november 2017 (nederst på siden). Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser på konferencen, og vi plejer at have fuldt hus.

Kom og hør
 

 • rektor på professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann. Han giver sit bud på, hvordan man styrker den naturvidenskabelige dannelse og fortæller om sin bog 'Hvor står kampen om dannelsen?'
   
 • professor emeritus på Institut for Naturfagenes Didaktik, Jens Dolin, som giver et overblik og status på den (manglende?) naturvidenskabelige dannelse
   
 • lektor og ph.d. i psykologi ved Singapore Universitet, dr. Maureen Neihart, som fortæller om sin mangeårige forskning i de fem talenttyper
   
 • tegner og dokumentarfilmsinstruktør Anders Morgenthaler og pædagogisk visionsleder, ph.d. Karen MacLean. De to er medstiftere af Den Grønne Friskole og fortæller om, hvordan skolen arbejder med viden og kreativitet, så eleverne selv bliver videnproducenter.

Derudover skal vi fejre de grundskoler og gymnasier, der i 2017 har fået tildelt Certifikat i Science og Talent med overrækkelse af certifikater, og eftermiddagen byder på inspirerende dialogmøder* og networking.

*Dialogmøder

Om eftermiddagen byder vi på dialogmøder, som består af en række korte oplæg, efterfulgt af dialog mellem oplægsholder og deltagere. Du kan vælge mellem nedenstående sessioner, der gentages to gange, så man har mulighed for at høre om flere forskellige talentemner:

 • What we know about the diversified profiles of gifted learners?
  Dr. Maureen Neihart
   
 • Overgangen fra gymnasium til universitet 
  Søren Drejer, ph.d. studerende, cand.mag., SDU
   
 • Indstillingen til dit eget talent - piger vs. drenge
  Nils Nielsen, fhv. landstræner for det danske kvindefodboldlandshold
   
 • Det karakterløse gymnasium 
  Lars Bluhme, rektor for Odder Gymnasium

Derudover kan du møde Science Talenters medarbejdere, som står klar til at fortælle om vores aktuelle aktiviteter og tilbud. Du kan pleje dit kollegiale netværk og høste inspiration og ideer over en Astra-øl og noget god, dæmpet musik.
 

Hent programmet her:

PDF iconprogram_talentkonference_2017.pdf


Målgruppe

Alle med interesse for uddannelse og talent.

Tid og sted

Konferencen finder sted torsdag den 7. december kl. 9.30 - 16.15 hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø.

Pris

Prisen for at deltage i konferencen er 1.500 kr. ekskl. moms. Medlemmer af Science Talenters gymnasienetværk og Science Talenters grundskolenetværk har 1 friplads på konferencen. Medlemmer af Science Talenters kommunale netværk har 2 fripladser på konferencen. Yderligere deltagere med netværksmedlemsskab får 20% rabat på konferencegebyret. 

Kontakt 

Har du spørgsmål til programmet, kan du kontakte projektleder Uffe Sveegaard på usv@astra.dk. Har du spørgsmål af mere praktisk karakter, fx vedrørende tilmelding, kontakt da sekretær Dorthe Skødt på dcs@astra.dk. 

Tilmelding

Tilmelding herunder - sidste frist for tilmelding er tirsdag den 28. november 2017. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser på konferencen, og vi plejer at have fuldt hus.