Gå til hovedindhold

Advarselsmeddelelse

Der er lukket for indsendelser af denne formular.

Science Talent Rumteknologi - tilmelding til årgang 2017/18

Space rum galakse rummet stjerner astrologi

1-årigt forløb med tre camps til gymnasieelever i 2. stx/htx med interesse for rummet og teknologi. 


Drømmer du om at bygge rumsonder, der skal udforske vores solsystem eller måske dyb-havet – eller bruge rumteknologi til at udforske og overvåge vores egen klode? Vil du møde forskere og ingeniører, der arbejder med teknologi, der autonomt kan udforske fjerne kloder og egne under barske betingelser? Synes du det kunne være spændende at arbejde sammen med andre unge og i et samlet forløb hvor I selv beslutter hvad I vil måle og hvordan, bygger en sonde der kan fortage målingerne, sender sonden derhen hvor den skal måle og efterfølgende analyserer de data I har indsamlet?

Afhængigt af hvad I beslutter jer for at måle vil vi bestræbe os for at hjælpe jer til at lave instrumentpakker, hvor sonden sendes op med en raket eller ballon –udforsker miljøet under vandoverfladen, eller måske en rover, der autonomt udforsker jordoverfladen.

Lyder det spændende - så er vores nye Rumteknologi-forløb sikkert noget for dig.

Forløbet for skoleåret 2017/18

Forløbet består af tre camps af hver tre dages varighed. Det faglige indhold består af udfordrende teknologi og naturvidenskab.

Camp 1
På den første camp skal vi møde nogle af de danskere, der har været med til at bygge og sende sonder ud i rummet. I skal lære hvordan man sammensætter en sonde, der kan måle de ting I gerne vil måle, på det tidspunkt i vil have den til det, og sørger for at I får adgang til de data, der er indsamlet. På første camp skal I også vælge hvad det er I vil måle og I skal lave en plan for hvordan det skal gøres.

Camp 2
På den anden camp skal sonden bygges og der skal laves en række test af den så I er sikre på at den fungerer, som det var tiltænkt.

Camp 3
Den sidste camp indledes med at sende Jeres sonde derhen, hvor den skal måle – hvad enten det er op i atmosfæren eller ned under vandoverfladen. Derefter skal i indsamle og fortolke data og i skal præsentere Jeres resultater for de andre hold. Der vil både blive lagt vægt på at præsentere de tekniske erfaringer I har gjort Jer – men også hvad I har fået ud af Jeres analyse af de indsamlede data.

Bemærk - der er ikke et lærerkursus tilknyttet forløbet.

Målgruppen

Målgruppen er 2. g’er på en gymnasial uddannelse (STX/HTX) med interesse for teknologi og/eller rummet. Der er et begrænset antal pladser

Dato og sted

Camp 1: 8. - 10. oktober 2017
Camp 2: 18.-20. december (ændret fra 15. - 17. januar 2018)
Camp 3: 9. - 11. april 2018

Forløbet afholdes hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

6.000 kr. ekskl. moms pr. talent for hele forløbet. Prisen dækker udgifter til forplejning, overnatning og div materialer på de 3 camps. Medlemmer af Science Talenters Gymnasienetværk opnår 20% rabat. (dvs at prisen bliver 4.800 kr ex moms) Beløbet er momsfritaget.

Tilmelding

Tilmelding er lukket. Kontakt Dorthe Skødt (dcs@astra.dk) for yderligere information.