Gå til hovedindhold

Science Slam - nu med eksklusiv workshop med Anja C. Andersen

Keynote - opstart 2 - Big Bang 2016

Grib muligheden for at blive en stjerneformidler og prøv kræfter med andre PhD studerende - tag til Science Slam på Big Bang konferencen 2017.


Vi tilbyder en unik mulighed for at deltage i en workshop om faglig formidling sammen med Anja C. Andersen – en af europas bedste formidlere inden for science. Torsdag den 23. marts vil der blive afholdt en intim workshop for 8 ph.d. studerende, efterfulgt af ScienceSlam battle hvor I krydser klinger i kampen om at blive den bedste formidler. Hvis du gerne vil være en af dem, skal du tilmelde dig her.

Dette års Science Slam pakke indeholder:

 • Eksklusiv workshop for kun 8 ph.d. stud. med foredrag og personlig coaching, kl 11 - 15
 • Science Slam for ca 150 publikummer, kl 15 - 17.30
 • Aftenarrangement - middag og hygge, fra kl 18 

Deltagelse er gratis - men der er kun 8 pladser. Skynd dig at melde dig til og overbevis os om at du skal have en af pladserne.

Læs mere  i fold-ud-boksen herunder

Workshoppen

Workshoppen er en unik mulighed for at få feedback på din evner inden for faglige formidling. Vi er 3 undervisere med hver sin erfaring inden for faglig formidling, som vil kunne give dig feedback på indhold, rød tråd og levering af pointer, prioritering, personlig gennemslagskraft, publikumskontakt og kropsmimik.

Workshoppen vil indeholde:

Oplæg om 'Det gode foredrag'
Uanset hvad man skal bruge sin uddannelse til, så kommer man ofte ud for at skulle fortælle andre mennesker om noget fagligt. Med enkle grundregler kan man sikre at man har god kontakt til publikum og får leveret nogle budskaber som de kan bruge – og huske.

Coaching og sandwich
Her kan I prøve jeres foredrag af for hinanden og os. Det er supersvært at fortælle om et komplekst projekt på begrænset tid og uden hjælpemidler. Her er det vigtigt at sikre sig at man har publikum med hele vejen - også selvom det betyder at der er ting man ikke når at sige. 
Vi bruger tid med hver af jer og giver jer vores bedste bud på hvordan I kan få Jeres foredrag endnu bedre ud over rampen.

Foredrag af Anja C. Andersen
Oplev Anja Andersens prisbelønnede foredrag ”På jagt efter lyset”

Undervisere
Anja C. Andersen, Niels Bohr Instituttet, KU
Henning Haack, Science Talenter
Maya Høffding Nissen, Science Talenter

Science Slam

Workshoppen afsluttes med selve ScienceSlam dysten hvor I skal fortælle om jeres projekt for et større publikum. I får 7 minutter hver til at fortælle om projektet og give publikum appetit på at høre meget mere om det I laver. Publikum vil høre på, stille spørgsmål og til sidst vil de stemme om hvem, der har leveret den bedste præstation.

Under oplæggene skal publikum vurdere jer i følgende kategorier:

Faglighed

 • Lykkedes det at gøre emnet spændende og forståeligt?
 • Leverede du nogle få, omhyggeligt udvalgte pointer, som publikum kan huske?
 • Fik du overbevist publikum om at emnet er interessant?
 • Fik publikum lyst til at høre mere?

Formidlingsevne

 • Hvor godt blev indholdet formidlet?
 • Var du god til at bruge mimik, intonation og kropssprog til at skabe kontakt til publikum?
 • Var du god til at svare på spørgsmål fra publikum?

Aftenarrangement

Som afslutning på hele dagen inviterer vi på middag og hygge med os og resten BigBang konferencen til aftenarrangement.


Tilmelding

TAGER DU UDFORDRINGEN OP?

Så tilmelding dig her tilmeldingssideDeadline for tilmelding er tirsdag den 7. marts 2017.

Der bliver udtaget 8 ph.d. studerende til at deltage i arrangementet. Du skal derfor i tilmeldingen argumentere for at det er dig og dit bidrag til ScienceSlam der skal deltage. Du vil blive valgt ud fra din viden, interesse og engagement i dit forskningsprojekt. Inden den 9. marts får du besked om du er udtaget.

Tid og Sted 
Konferencen foregår på Odense Congress Center (find vej)
Workshop og ScienceSlam afholdes torsdag d. 23. marts kl. 11-17.30
Workshoppen kl 11.00 – 15.00 og ScienceSlam kl. 15.00 til 17.30, afslutter med aftenarrangent med middag og underholdning  fra kl. 18.00 - ?.

Konferencens deltagere er aktører inden for formidling af naturvidenskab, men primært undervisere fra grundskoler og gymnasier. Publikum kommer for at få et hurtigt indblik i noget ny naturvidenskab og en oplevelse.  

Økonomi
Transporten til Odense Congress Center betales af BigBang og det er gratis at deltage i workshoppen. Indgang til konferencen torsdag er ligeledes gratis.

Krav for deltagelse

 • Du er ph.d. studerende
 • Forskningsfelt inden for Science
 • Du er tilknyttet et dansk universitet

Mere info: Har du spørgsmål om arrangementet eller konceptet kontakt Maya Høffding Nissen på mail: mhn@astra.dk eller tlf 26530700.